Kieszonki drobiowe z brzoskwiniami
Dobrych pomysłów na szybki i prosty obiad nigdy za dużo. Będąc niedawno w saloniku prasowym przeglądałam jakąś gazetę z przepisami i wpadło mi w oko właśnie to danie. Nie pamiętam nazwy gazety bo w końcu jej nie kupiłam ale zapamiętałam, że były to brzoskwinie zapakowane w drobiowe kieszonki i panierowane w płatkach kukurydzianych. A że połączenie owoców i mięsa to jak dla mnie najlepszy wynalazek kulinarny długo nie zwlekałam z wypróbowaniem tego pomysłu. Bardzo polecam:)
Składniki:
- 4 pojedyńcze filety z kurczaka
- brzoskwinie z puszki
- garść płatków kukurydzianych
- 2-3 łyżki mąki
- 1 jajko
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Filety umyć i naciąć w środku kieszonkę. Włożyć w środek 2 lub 3 połówki brzoskwini, mięso spiąć wykałaczką. Obtoczyć filet w jajku, mące oraz pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na gorącym tłuszczu aż będą rumiane na bardzo wolnym ogniu.
Smacznego:)