Kiełbaski mumie - na Halloween

Zdjęcie - Kiełbaski mumie - na Halloween - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Kiełbaski w cieście francuskim to syta i bardzo szybka przekąska. Odrobina inwencji, a kiełbaski bądź parówki zamienią się w mumie i mogą zostać ozdobą halloweenowego przyjęcia. Na przyjęcie nadają się idealnie, bo smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Zrób parówce turbanik z ciasta francuskiego, kilka kropel majonezu, ziarenek pieprzu na źrenice oczek i mumia gotowa. Banalnie proste, a zwyczajne parówki staną się nadzwyczajne. Pod warunkiem, że użyjesz dobrych jakościowo kiełbasek i ciasta francuskiego na maśle.
Jeśli poszukujesz innych pomysłów na Halloween zapraszam na Pizze - kośći i na słodko Amerykany z pajęczą siecią.

Składniki na 6 sztuk:

Zdjęcie - Kiełbaski mumie - na Halloween - Przepisy kulinarne ze zdjęciami6 kiełbasek, parówek
1/2 rolki ciasta francuskiego (50x25 cm)
1 łyżeczka majonezu
12 ziarenek pieprzu

Wykonanie:
  • kiełbaski lub jeśli używasz parówek (obierz je z osłonek) ponakłuwaj wykałaczką, by nie popękały w piekarniku
  • ciasto francuskie rozwiń z rolki i potnij w długie, z całej długości ciasta 50 cm paski o szerokości 2 cm. Uformuj na główce parówki turbanik i owiń pasek ciasta dookoła kiełbaski. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180`C 20-25 minut. Jeśli mumie mają być białe nie smaruj ciasta, jeśli wolisz zrumienione posmaruj rozbełtanym jajkiem
  • z dwóch kapek majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób mumii oczka
SMACZNEGO !
    Zdjęcie - Kiełbaski mumie - na Halloween - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
    Zdjęcie - Kiełbaski mumie - na Halloween - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Przepisy z tych kategorii

    Wrapy z kurczakiem i sałatką coleslaw

    Wrapy z kurczakiem i sałatką c…

    Dagmara Dagmara
    U stóp Benbulbena

    Nachos z mielonym mięsem i czarną fasolą

    Nachos z mielonym mięsem i cza…

    Tyna Tyna
    In cooking we trust

    Sałatka śledziowa z burakami i orzechami

    Sałatka śledziowa z burakami i…

    Kujawski Kujawski
    Inspiracje z Kujawskim

    Carpaccio z kalarepy

    Carpaccio z kalarepy

    Kardamonowy Kardamonowy
    Kardamonovy

    Awanturka z bryndzy

    Awanturka z bryndzy

    Kujawski Kujawski
    Inspiracje z Kujawskim

    Śledzie z marynowanymi kurkami w oleju rydzowym

    Śledzie z marynowanymi kurkami…

    Kujawski Kujawski
    Inspiracje z Kujawskim

    Przepisy z tych kategorii

    Bataty pieczone z pesto rukoli, fetą i płatkami migdałów
    1

    Bataty pieczone z pesto rukoli…

    Beti Beti
    kruche babeczki

    Biszkopt na parze - najlepszy

    Biszkopt na parze - najlepszy

    mojacalabria mojacalabria
    www.mojacalabria.com

    Gęsta zupa pieczarkowa z czerwonym ryżem
    1

    Gęsta zupa pieczarkowa z czerw…

    napiecyku napiecyku
    napiecyku

    Pierniczki bezglutenowe (bez jajek, bez cukru)
    1

    Pierniczki bezglutenowe (bez j…

    Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
    Marcepanowa kuchnia

    Chili sin carne z dynią
    1

    Chili sin carne z dynią

    Kardamonowy Kardamonowy
    Kardamonovy

    Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną
    1

    Pierogi z mięsem i kaszą jęczm…

    wiosenka27 wiosenka27
    Eksplozja smaku