Kebab szejka

Kebab  szejka


Sheik Kebab.
Zdjęcie - Kebab  szejka. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kebab  szejka. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki. 300 g mięsa jagnięcego, mielonego,  1 cebula mała,  1 łyżka świeżej kolendry,  1 chilli zielone,  1 łyżka jogurtu,  1 łyżeczka imbiru świeżego,  1 łyżeczka czosnku zmiażdżonego,  1 łyżeczka kminku,  1 łyżeczka chilli w proszku, 1 łyżeczka garam masala, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki ziela ang.mielonego, 1 cytryna

Wykonanie. Posiekaną kolendrę wymieszać z zieloną chilli i posiekaną cebulą. Jogurt połączyć z resztą przypraw i dodać do cebuli z kolendrą i chilli. Mięso wyrobić dokładnie z przyprawami ugniatając ręką. Mięso podzielić na porcje i układać wokół bagnecika(patyka) ,delikatnie zaciskając,aby mięso się trzymało. Kebab skropić olejem i piec na rożnie.
Podawać z cząstkami cytryn i raitą ogórkowa.

Kategorie przepisów