Kawa z whisky
Gdy za oknem znowu pojawiła się zima, potrzeba czegoś na rozgrzewkę :-) a najlepiej gorącą kawkę z whisky. Ostatnio coraz częściej przekonuje się do smaków kawowych z różnymi dodatkami a Wam szczerze polecam
- 1/4 szklanki kawy
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie )
- 1/4 szklanki whisky
- 3 stołowe łyżki mleka
- 2 kostki gorzkiej czekolady
- 1/4 szklanki bitej śmietany kremówki + 1 łyżeczka cukru pudru
- 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao
Zaparzyć kawkę z cukrem dodać cukier oraz kostki czekolady wymieszać do rozpuszczenia. Następnie wlać whisky i mleko, w międzyczasie ubić śmietanę z odrobiną cukru pudru udekorować płatkami czekolady oraz odrobiną gorzkiego kakao.
Smacznego
Wydrukuj przepis