Kawa z białą czekoladą i różą

Kawa z białą czekoladą i różą

Chcecie poczuć się jak w raju? Zróbcie kawę z białą czekoladą, przecierem z płatków róży i bitą śmietaną.

Zdjęcie - Kawa z białą czekoladą i różą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kawa z białą czekoladą i różą inspiracja z Mirabelkowy Blog składniki na 2 kawy:
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 200ml wrzątku
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżeczka przecieru z płatków róż / konfitury różanej
  • 5 kostek białej czekolady
  • 50ml śmietany kremówki
przygotowanie:

Kawę zalewam w gorącą wodą, dodaję płatki różane i mieszam do rozpuszczenia.

Mleko podgrzewam z kostkami czekolady  i podgrzewam do rozpuszczenia.

W tym czasie ubijam śmietanę.

Do szklanek wlewam kawę w 1/2 wysokości, następnie dolewam mleko. Na wierzchu dekoruję bitą śmietaną.

Zdjęcie - Kawa z białą czekoladą i różą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów