Kawa cytrusowo-miodowa
Za oknem coraz zimniej, za chwilę Święta i okazja do napicia się innej kawy niż zwykle.
Zapraszam Was na moją cytrusową kombinację, która ma bardzo ciekawy smak i sprawia, że w głowie rodzą sie kolejne przepisy na ten cudny gorący napój.
Ten przepis znajdziecie również na stronie przepisy na kawe.
Składniki na 2 porcje:
W rondelku podgrzać przyprawy - sok z limonki, skórki z cytyny i limonki, kilka goździków - około 1-2 minut, ciągle mieszając, na średnim ogniu Wyjąć skórki, wlać kawę i dodać miód, mieszać aż do rozpuszczenia się miodu. Przelać do szklanek, pić póki gorąca.
Smacznego;)
Zapraszam Was na moją cytrusową kombinację, która ma bardzo ciekawy smak i sprawia, że w głowie rodzą sie kolejne przepisy na ten cudny gorący napój.
Ten przepis znajdziecie również na stronie przepisy na kawe.
Składniki na 2 porcje:
- 2 filiżanki gorącej, świeżo zaparzonej kawy rozpuszczalnej
- skórka z połowy cytyny
- skórka i sok z połowy limonki
- miód do smaku, na jedną filiżanką proponuję 2 łyżeczki
- kilka goździków - 4-6 sztuk
W rondelku podgrzać przyprawy - sok z limonki, skórki z cytyny i limonki, kilka goździków - około 1-2 minut, ciągle mieszając, na średnim ogniu Wyjąć skórki, wlać kawę i dodać miód, mieszać aż do rozpuszczenia się miodu. Przelać do szklanek, pić póki gorąca.
Smacznego;)