Kawa cytrusowo-miodowa

Kawa cytrusowo-miodowa
Za oknem coraz zimniej, za chwilę Święta i okazja do napicia się innej kawy niż zwykle.
Zapraszam Was na moją cytrusową kombinację, która ma bardzo ciekawy smak i sprawia, że w głowie rodzą sie kolejne przepisy na ten cudny gorący napój.

Zdjęcie - Kawa cytrusowo-miodowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ten przepis znajdziecie również na stronie przepisy na kawe.

Zdjęcie - Kawa cytrusowo-miodowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki na 2 porcje:

  • 2 filiżanki gorącej, świeżo zaparzonej kawy rozpuszczalnej
  • skórka z połowy cytyny
  • skórka i sok z połowy limonki
  • miód do smaku, na jedną filiżanką proponuję 2 łyżeczki
  • kilka goździków - 4-6 sztuk

W rondelku podgrzać przyprawy - sok z limonki, skórki z cytyny i limonki, kilka goździków - około 1-2 minut, ciągle mieszając, na średnim ogniu Wyjąć skórki, wlać kawę i dodać miód, mieszać aż do rozpuszczenia się miodu. Przelać do szklanek, pić póki gorąca.

Zdjęcie - Kawa cytrusowo-miodowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego;)

Kategorie przepisów