Karp pieczony w korzeniach

Karp pieczony w korzeniach


Carp baked in the roots
Zdjęcie - Karp pieczony w korzeniach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki. Zdjęcie - Karp pieczony w korzeniach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1 filet z karpia

1 łyżeczka kminku rzymskiego

1 chilli czerwone małe

1 wiązka kolendry

1 łyżeczka soli

1 łyżka soku z cytryny

5 łyżek oliwy z oliwek

1 pomidor

10 pieczarek

6 oliwek zielonych

1/2 cytryny

Wykonanie:  Kminek prażyć, aż uwolni się jego zapach. W rozdrabniaczu zmiksować wszystkie przyprawy razem z 2 łyżkami oliwy. Rybę umyć, osuszyć i naciąć skórę. W nacięcia wetrzeć zmiksowane przyprawy, przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na 30 minut. Usmażyć pieczarki, pomidor pokroić w grube pół plastry. Rybę położyć na plastrach cytryny, położyć gałązki kolendry, a dookoła usmażone pieczarki, pomidor i oliwki. Wlać 1/3 kubka wody. Piec w temp.240 stopni.30 minut, często polewając rybę, aż będzie upieczona w środku.

Kategorie przepisów