Karkówka w ziołach

Karkówka w  ziołach

Czasami zwykły, powtarzany już do znudzenia obiad można bardzo łatwo uatrakcyjnić. Skorzystałam z pomysłu znalezionego w Moim Gotowaniu a cały sekret polega na dodaniu do panierki ulubionych ziół. Karkówka pięknie pachniała, a ja nie mogłam się nadziwić jak niewiele trzeba aby w szarą codzienność wnieść trochę wrażeń. Najlepiej smakowych:)

Zdjęcie - Karkówka w  ziołach  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 4 kotlety wieprzowe (karkówka, szynka)
  • sól, pieprz
  • po łyżce suszonych ziół (majeranku, tymianku, oregano)
  • 2 łyżki tartej bułki
  • jajko
  • 2 łyżki oleju

Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 10 minut. Zioła wymieszać z tartą bułką. Kotlety panierować w rozmąconym jajku i bułce z ziołami. Usmażyć na oleju. Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości.

Smacznego:)

Kategorie przepisów