Karkówka w ziołach
Czasami zwykły, powtarzany już do znudzenia obiad można bardzo łatwo uatrakcyjnić. Skorzystałam z pomysłu znalezionego w Moim Gotowaniu a cały sekret polega na dodaniu do panierki ulubionych ziół. Karkówka pięknie pachniała, a ja nie mogłam się nadziwić jak niewiele trzeba aby w szarą codzienność wnieść trochę wrażeń. Najlepiej smakowych:)
Składniki:
- 4 kotlety wieprzowe (karkówka, szynka)
- sól, pieprz
- po łyżce suszonych ziół (majeranku, tymianku, oregano)
- 2 łyżki tartej bułki
- jajko
- 2 łyżki oleju
Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 10 minut. Zioła wymieszać z tartą bułką. Kotlety panierować w rozmąconym jajku i bułce z ziołami. Usmażyć na oleju. Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości.
Smacznego:)