Kalafior z soczewicą

Kalafior  z soczewicą
przepis:

2 ziemniaki

kilka różyczek kalafiora

1 szklanka ugotowanej czarnej soczewicy

1 marchew

biała część pora

1 ząbek czosnku

1 łyżka oleju

100 ml mleka kokosowego

1 łyżeczka tandoori

1 łyżeczka kurkumy

sól

pieprz

250 ml wody lub bulionu warzywnego

Warzywa obrać i opłukać.

Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w półtalarki.

Por pokroić w krążki.

Kalafior podzielić na mniejsze różyczki.

W garnuszki rozgrzać olej zeszklić na nim por i zmiażdżony ząbek czosnku, dodać marchew, ziemniaki, kalafior i soczewicę.

Chwilę razem przesmażać, a następnie dodać sól, pieprz, kurkumę, tandoori oraz dolać wodę i mleko kokosowe.

Warzywa gotować aż zmiękną.

Zdjęcie - Kalafior  z soczewicą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów