Jose Dogs
Przepyszne pikantne hot-dogi z salsą pomidorową i awokado autorstwa Jamesa Knapetta. Mniam <3 Przepis pochodzi z książki GQ EATS. Zapraszam do przygotowań!
Składniki na 4 porcje:
4 bułki do hot dogów
4 parówki
12 plasterków jalapeno
4 łyżki śmietany 18%
Składniki na pastę awokado:
2 dojrzałe awokado
sok z 1 limonki
sól do smaku
Składniki na salsę pomidorową:
3 pomidory, pokrojone w kostkę
1/2 papryczki chilli, drobno posiekanej
1/2 czerwonej cebuli, drobno posiekanej
sok z 1 limonki
mały pęczek kolendry, drobno posiekany
sól, pieprz do smaku
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
1. Awokado blendujemy na gładką masę z sokiem z 1 limonki, doprawiamy solą, odstawiamy na bok. Wszystkie składniki na salsę mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na bok. Bułki pieczemy wg zaleceń producenta, parówki gotujemy aż będą ciepłe.
2. Ciepłą bułkę przekrawamy wzdłuż, nie rozcinając do końca. Smarujemy 1/4 pasty z awokado, wykładamy parówkę, dodajemy 1/4 salsy pomidorowej. Dodajemy łyżkę śmietany, na wierzchu układamy po 3 plasterki jalapeno. Gotowe! :)