Jogurtowe racuszki z dynią
I kolejny dyniowy przepis!
Nie mogło zabraknąć racuszków.
Delikatne , niesamowicie mięciutkie i puszyste.
Przyrządzone na jogurcie są świetnym pomysłem dla tych , którzy liczą kalorie ;)
Dodatek rodzynek sprawia, że smakują fantastycznie i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę.
Polecam!
SKŁADNIKI:
* miąższ z dyni – 200 g
*gęsty jogurt naturalny – 120 g
* rodzynki – 1 garstka
* duże jajko – 1 szt
* mąka pszenna – ok. 4 łyżki
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* spirytus – 1 łyżeczka
* sól – 1 szczypta
* olej do smażenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Obraną dynię ścierany na grubych oczkach.
Dodajemy jajko , jogurt naturalny , przesianą mąkę , proszek do pieczenia , spirytus , rodzynki i odrobinę soli.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Kładziemy porcjami na mocno rozgrzany olej i smażymy na złoto.
Podajemy gorące!
Pycha!