Jesienna zupa warzywna

Jesienna zupa warzywna
Zdjęcie - Jesienna zupa warzywna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 45
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 35minuty

Gęsta, pożywna, aromatyczna i bardzo rozgrzewająca. Taka powinna być jesienna zupa. Dzisiejsza moja propozycja to właśnie kompozycja warzyw typowych dla tej pory roku. Odpowiednio pikantna  rozgrzeje. Bardzo polecam:)

Składniki Instrukcje

W dużym garnku rozgrzać olej, dodać pokrojony w kostkę boczek, smażyć, tak długo, aż się wytopi. Dodać pokrojone w kostkę cebulę i ziemniaki oraz suszony tymianek i chwilę przesmażyć. Wlać ok. 3-4 l wody, zagotować. Gotować ok. 20 min. Po tym czasie dodać dynię oraz soczewicę i gotować 10 min. Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz podzielonego na różyczki brokuła i gotować jeszcze ok. 5 min. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz mielona papryczką

Smacznego:)

Zdjęcie - Jesienna zupa warzywna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów