Jajka po kardynalsku

Jajka po kardynalsku
Zdjęcie - Jajka po kardynalsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Przepis od dawna w naszej rodzinie.
Latem obowiązkowe niedzielne śniadanie.
Pyszne :)

Składniki:

1 pomidor na osobę
1 jajko na osobę
wędzonka (słoninka, boczek, kiełbasa)
1 cebula
1 papryka

Zdjęcie - Jajka po kardynalsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pomidory wydrążamy nacinając najpierw nożem dookoła zielonego, potem wydrążamy dokładnie łyżeczką, uważając, żeby nie uszkodzić skórki.
Wydrążoną zawartość siekamy usuwając twarde części.
Na patelni rumienimy słoninkę (boczek, kiełbasę), wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę i posiekany miąższ z pomidorów.


Zdjęcie - Jajka po kardynalsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pomidory solimy i pieprzymy wewnątrz, układamy otworem do góry na patelni, do każdego pomidora wbijamy jedno jajko, solimy.
Nakrywamy patelnię pokrywką dusimy całośc na maleńkim gazie przez 20 minut.



Zdjęcie - Jajka po kardynalsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego :)

Zdjęcie - Jajka po kardynalsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów