Jajka na czerwono

Jajka na czerwono

 Zdjęcie - Jajka na czerwono - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Na kolację dziś proponuję jajka z domową ćwikłą proste delikatne i smaczne.polecam

  • 2 jajka 
  • 1/4 łyżeczki soli do gotowania jajek
  • odrobina świeżej natki pietruszki
  • 1 ugotowany burak 
  • mały kawałek korzenia chrzanu 
  • sól 
  • sok z cytryny  

Burak ścieram na drobnych oczkach i odstawiam. Następnie korzeń chrzanu myję, obieram ścieram na tarce również na drobnych oczkach - mieszam z burakiem doprawiam solą oraz sokiem z cytryny.

Jajka gotuję na pół-twardo czyli wkładam do garnka z wodą z odrobinką soli, wstawiam na gaz i od zagotowania czkam 4 minutki. Następnie ściągam z gazu i zalewam zimną wodą. Obierać ze skorupy, każde jajko przekroić na pół  i na każdej połówce położyć po łyżeczce przygotowanej ćwikły. Posypać świeżą natką pietruszki.

Smacznego 

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Jajka na czerwono - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów