Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

 

Zdjęcie - Jajka Faszerowane: Prosty Przepis na Wykwintną Przekąskę | Zaskocz Gości! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Prosty Przepis na Wykwintną Przekąskę | Zaskocz Gości!

Przepis na Jajka Faszerowane

Składniki jajek faszerowanych:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu (można użyć majonezu light)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól i pieprz do smaku
  • Posiekana natka pietruszki do dekoracji

 

Jak przygotować jajka faszerowane?

  1. Gotujemy jajka na twardo. Gdy ugotowane, studzimy je pod zimną wodą i obieramy ze skorupek.
  2. Ostudzone jajka kroimy na pół aż wzdłuż, usuwając delikatnie żółtka.
  3. Żółtka mieszamy w misce z majonezem, musztardą, solą i pieprzem, tworząc kremową pastę.
  4. Napełniamy uzyskaną pastą białka jajek.
  5. Posypujemy posiekaną natką pietruszki dla urody i dodatkowego smaku.
  6. Gotowe! Podawaj na talerzu i ciesz się tym prostym, ale smacznym daniem.

To szybki i łatwy przepis, który z pewnością zachwyci Twoich gości swoim smakiem i wyglądem!

Ciekawostka:

Jajka faszerowane to nie tylko pyszna przekąska, ale także źródło białka i wartości odżywczych. Dzięki swojej prostocie i wykwintnemu wyglądowi doskonale sprawdzają się na każdym przyjęciu!

 

 

 

 

Udostępnij

Etykiety fit przekąski jajka faszerowane przepis na jajka przepisy na Wielkanoc

Kategorie przepisów