Jajka faszerowane łososiem
Z racji, że Wielkanoc jest świętem jajka, na świątecznym stole nie może ich zabraknąć.
Najbardziej lubię, takie klasyczne, z łososiowym farszem.
Składniki:
- jajka (ich ilość zależy od ilości ludzi, u mnie 6 sztuk)
- 150g-200g wędzonego łososia
- 2-3 łyżki majonezu
- 0.5 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz do smaku
- szczypiorek
- parmezan
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
Przekroić wzdłuż, wydobyć żółtka.
Żółtka zmiksować z łososiem, majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
Dodać szczypiorek, wymieszać.
W każdą dziurkę po żółtku wkładać farsz jajeczno-łososiowy.
Posypać szczypiorkiem i otartym parmezanem.