Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Z racji, że Wielkanoc jest świętem jajka, na świątecznym stole nie może ich zabraknąć.
Najbardziej lubię, takie klasyczne, z łososiowym farszem.

Składniki:

  • jajka (ich ilość zależy od ilości ludzi, u mnie 6 sztuk)
  • 150g-200g wędzonego łososia
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 0.5 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypiorek
  • parmezan

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
Przekroić wzdłuż, wydobyć żółtka.
Żółtka zmiksować z łososiem, majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
Dodać szczypiorek, wymieszać.
W każdą dziurkę po żółtku wkładać farsz jajeczno-łososiowy.
Posypać szczypiorkiem i otartym parmezanem.

Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów