Jajka faszerowane curry

Jajka faszerowane curry
Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane curry - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g krojonych pomidorów (mogą być z puszki)
  • 5 jajek
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka oleju Kujawski z cytryną i bazylią
  • 2-3 łyżeczki curry
  • sól i pieprz
  • listki bazylii do dekoracji
Przygotowanie

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą. Gdy ostygną obrać ze skorupek.


Szalotkę obrać, bardzo drobno posiekać. Zeszklić ją na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać curry, podsmażyć przez minutę, mieszając. Dodać pomidory, dusić przez 12 minut, aż większość płynu wyparuje. Pomidory rozgnieść spodem łyżki.


Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka, rozgnieść i wymieszać z pomidorami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Białka napełnić farszem, ozdobić bazylią.



Przepis przygotowała autorka bloga pelnytalerz.blogspot.com

Kategorie przepisów