Jagodowy krem - puszek


Dzisiejszy deser jest przepyszny, ubita śmietana kremówka nadaje kremowi niebywałej lekkości i puszystości. Zapraszam do przepisu!

1 szklanka jagód leśnych
3 łyżki ksylitolu/cukru
250 g jogurtu greckiego
250 ml śmietany kremówki
2 łyżki żelatyny
Wykonanie:
- jagody przebrać, dokładnie umyć i odsączyć. Zmiksować w blenderze z cukrem. Można przetrzeć przez sito, by pozbyć się pesteczek. Nie przecierałam
- w garuszku zagotować kilka łyżek wody, rozpuścić żelatynę. Przestudzoną żelatynę zmiksować z jagodowym musem
- śmietanę kremówkę ubić na sztywno
- jagody z żelatyną zmiksować z jogurtem greckim, na końcu szpatułką wmieszać ubitą śmietanę
- nałożyć krem do pucharków i wstawić do lodówki, by stężał
