Jaglany budyń kokosowy z malinami
Kasza jaglana w kolejnym, słodkim wydaniu. Tym razem w formie budyniu. Pyszny, delikatny, bardzo kremowy. Ugotowany na mleku kokosowym, z niewielkim dodatkiem sojowego. Podany z płatkami kokosa i malinami. Cudowny!
Jaglany budyń kokosowy z malinami
(2 małe porcje lub 1 większa)
200ml mleka kokosowego
120ml mleka sojowego
2 i 1/2 łyżki kaszy jaglanej (zmielonej w młynku do kawy)
garść malin
płatki kokosa
Do garnuszka wlać mleko kokosowe i sojowe. Zagotować. Dodać kaszę jaglaną i dokładnie wymieszać. Gotować około 10 minut, co chwilę mieszając. Budyń gotować do pożądanej konsystencji. Gotową masę przelać do filiżanek. Odstawić na 2 minuty. Przed podaniem położyć maliny i posypać wiórkami kokosa. Smacznego!