Jaglane kotlety z warzywami

Jaglane kotlety z warzywami
Zdjęcie - Jaglane kotlety z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 35
  • Czas przygotowania: 15minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Pyszne kotlety z kaszy jaglanej tym razem  z dodatkiem warzyw. Wcześniej je lekko podsmażyłam. Kaszę ugotowałam poprzedniego dnia więc formowanie i smażenie kotletów zajęło mi chwilę. Wspaniale smakują z surówką  i sosem, ale możne jeść jako samodzielną przekąskę.

Składniki Instrukcje

Kaszę ugotować na sypko, osączyć, wystudzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone pieczarki, chwilę smażyć, aż woda odparuje. Dodać do kaszy. Ponownie rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać pokrojonego pora oraz paprykę, Smażyć 2 min. Dodać do kaszy. Natkę pietruszki posiekać. Dodać do kaszy, dodać także jajka, sól, pieprz, wymieszać. Formować małe, płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Układać na patelni na rozgrzanym oleju. Smażyć po kilka minut z każdej strony,

Smacznego:)

Zdjęcie - Jaglane kotlety z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów