Jabłka w cieście
Wiecie już, bo chyba z milion razy pisałam, że uwielbiam wszelkiego rodzaju racuchy, pancakes i naleśniki.
Uwielbiam moczyć w cieście, panierować, smażyć … – ma chrupać!
Dziś mam dla Was przepis na pyszne jabłka w cieście, które są świetnym pomysłem na śniadanie ( mogą być i na słodki obiad! ).
Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znikają.
Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* mąka pszenna – 1 szkl
* kefir – 1 szkl
* jajko L – 1 szt
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* sól – 1 szczypta
* jabłko – 3 szt
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany.
Obrane jabłka kroimy w plastry, zanurzamy cieście i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju kokosowym.
Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco z dżemem i odrobiną cukru pudru,
Smacznego!