Indyk z kolendrą
Jest to szybkie i efektowne danie z książki "Smakowite potrawy z kurczaków".
Pasuje do ryżu albo makaronu.
Składniki:
0,5 kg piersi z indyka (albo z kurczaka)
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 zielona papryka
pęczek świeżej kolendry
0,5 szklanki sosu pomidorowego
sól, pieprz, oliwa, sos Worcester
Mięso pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Posiekaj cebulę i czosnek, paprykę pokrój na paski. Kolendrę drobno pokrój.
Rozgrzej oliwę na patelni, wrzuć mięso, cebulę, czosnek i paprykę. Smaż do momentu, aż mięso się zarumieni. Zmniejsz ogień, dolej sos pomidorowy, wrzuć kolendrę i podgrzej. Dopraw solą, pieprzem i sosem Worcester.