Igloo bezowe z owocami

Igloo bezowe z owocami


Igloo meringue with fruit.
Zdjęcie - Igloo bezowe z owocami. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Igloo bezowe z owocami. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

2 białka

100 g cukru pudru

1 łyżka soku z cytryny

4 gałki lodów

Owoce sezonowe

Wafle

Wykonanie:

Z wafli wyciąć 6 krążków o średnicy 10-12 cm. Złożyć po 3 smarując nutellą. Na waflach ułożyć owoce i lody. Białka ubić na sztywną pianę ,dodając cukier i sok z cytryny. Pianą obłożyć owoce i lody formując igloo. Zapiekać 6 minut w temperaturze 180stop. Jeżeli igloo ma mieć trwalsze mury ,to zmniejszamy temperaturę i zapiekamy jeszcze 5 minut. Moje igloo to ekspresik. Lepsze są fundamenty biszkoptowe.

Kategorie przepisów