Herbata miętowo-cytrynowa

Herbata miętowo-cytrynowa

Garść liści mięty zalać litrem wrzącej wody. Dosypać cukru do smaku i dorzucić jedną obraną ze skóry i pokrojoną w średnią kostkę cytrynę. Ostudzić i wstawić do schłodzenia do lodówki. Idealne na upały.

Napar można też przygotować z suszonej mięty.

Najlepsza do zrobienia naparu jest mięta pieprzowa. Bardzo aromatyczna.

Przepisy z tych kategorii

Espresso tonic
1

Espresso tonic

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sorbet brzoskwiniowy z bazylią
1

Sorbet brzoskwiniowy z bazylią

food² food²
Food Square

Domowe lody owocowe
1

Domowe lody owocowe

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Aqua fresca arbuzowa na wodzie kokosowej
1

Aqua fresca arbuzowa na wodzie…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Napój z kwiatu czarnego bzu
2

Napój z kwiatu czarnego bzu

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Lemoniada z rabarbarem
1

Lemoniada z rabarbarem

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Przepisy z tych kategorii

Lemoniada arbuzowa
1

Lemoniada arbuzowa

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Cold brew z kawy zbożowej
1

Cold brew z kawy zbożowej

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Lemoniada arbuzowa
1

Lemoniada arbuzowa

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Cold brew

Cold brew

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Mrożona herbata z sokiem i owocami
1

Mrożona herbata z sokiem i owo…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Lemoniada truskawkowa
2

Lemoniada truskawkowa

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne