Herbata miętowo-cytrynowa

Herbata miętowo-cytrynowa

Garść liści mięty zalać litrem wrzącej wody. Dosypać cukru do smaku i dorzucić jedną obraną ze skóry i pokrojoną w średnią kostkę cytrynę. Ostudzić i wstawić do schłodzenia do lodówki. Idealne na upały.

Napar można też przygotować z suszonej mięty.

Najlepsza do zrobienia naparu jest mięta pieprzowa. Bardzo aromatyczna.

Przepisy z tych kategorii

Lody orzechowe - vege, lactose free, gluten free, low fodmap

Lody orzechowe - vege, lactose…

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Domowe lody truskawkowe

Domowe lody truskawkowe

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Arbuz i ogórek. Bazylia i mięta. Sałatka na sierpień!
2

Arbuz i ogórek. Bazylia i mięt…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Orzeźwiająca granita arbuzowo - porzeczkowa
2

Orzeźwiająca granita arbuzowo…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Aromatyczny sorbet kawowy

Aromatyczny sorbet kawowy

Life Story Moments Life Story Moments
Life Story Moments

Przepisy z tych kategorii

Lody mango lassi

Lody mango lassi

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Wegańskie lody matcha, czyli lody pistacjowe bez pistacji

Wegańskie lody matcha, czyli l…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Lemoniada arbuzowa - ARBUZADA
1

Lemoniada arbuzowa - ARBUZADA

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Deser truskawkowo - lodowe tiramisu
3

Deser truskawkowo - lodowe tir…

Beti Beti
kruche babeczki

Azjatycka sałatka z arbuza i rzodkiewki

Azjatycka sałatka z arbuza i r…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże