Halibut w sosie bazyliowym

Halibut w sosie bazyliowym
przepis:

1 filet z halibuta

sól, pieprz

2 łyżki posiekanych listków bazylii

100 ml śmietany 30%

1 szalotka

1 łyżka masła

1 łyżka mąki

sok z połowy cytryny

skórka otarta z cytryny

Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Szalotkę pokroić, zeszklić na maśle.

Do cebuli dodać mąkę, przesmażyć chwilę. Zasmażkę rozprowadzić 100 ml wody, dodać śmietanę, bazylię, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku.

Rybę ugotować na parze.

Gotową rybę położyć na talerzu i polać sosem.

Zdjęcie - Halibut w sosie bazyliowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów