Halibut w sosie bazyliowym

Zdjęcie - Halibut w sosie bazyliowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

1 filet z halibuta

sól, pieprz

2 łyżki posiekanych listków bazylii

100 ml śmietany 30%

1 szalotka

1 łyżka masła

1 łyżka mąki

sok z połowy cytryny

skórka otarta z cytryny

 

Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Szalotkę pokroić, zeszklić na maśle.

Do cebuli dodać mąkę, przesmażyć chwilę. Zasmażkę rozprowadzić 100 ml wody, dodać śmietanę,  bazylię, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku.

Rybę ugotować na parze.

Gotową rybę położyć na talerzu i polać sosem.

 

Przepisy z tych kategorii

Dorsz pieczony pod ziołową kruszonką

Dorsz pieczony pod ziołową kru…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Dziki łosoś z czosnkiem i ziołami

Dziki łosoś z czosnkiem i zioł…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Pstrąg z ziołową kruszonką
3

Pstrąg z ziołową kruszonką

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Minitarty z ricottą i szparagami

Minitarty z ricottą i szparaga…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Prosty chlebek z masła orzechowego bez mąki

Prosty chlebek z masła orzecho…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Przepisy z tych kategorii

Tarta ze szparagami i łososiem

Tarta ze szparagami i łososiem

A_SE A_SE
Shabbyeat

Bulion rybny z pulpetami. Fragment…

Bulion rybny z pulpetami. Frag…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Soczysta ryba gotowana na parze

Soczysta ryba gotowana na parz…

Joasia R. Joasia R.
Gotuj Się Kto Może

Łosoś z musztardą i miodem
1

Łosoś z musztardą i miodem

figmara figmara
figowe smaki

Przepyszny pasztet rybny

Przepyszny pasztet rybny

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Pierogi ze szczupakiem. W poszukiwaniu wiosny…

Pierogi ze szczupakiem. W posz…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami