Gulasz z wolnowaru

Gulasz z wolnowaru
Wolnowar..super pomysł...gulasz gotowany bez żadnego mieszania.. Zdjęcie - Gulasz z wolnowaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • 70 dkg mięsa wieprzowego
  • 1- 2 marchewki
  • 1 cebula
  • kawałek pora
  • kawałek papryki
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • ziele angielskie, listek laurowy


Mięso pokroić w kostkę , wymieszać z przyprawami.Odstawić do lodówki, a następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru .Cebulę,czosnek, marchewkę , por i paprykę pokroić i podsmażyć.Dodać do mięsa.Dodać przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany.
Zdjęcie - Gulasz z wolnowaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Gulasz z wolnowaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Gulasz z wolnowaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z wolnowaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Gulasz z wolnowaru - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów