Gulasz wołowy z makaronem
2 cebule
kolorowy pieprz w ziarnach
sól
listki laurowe
1 łyżeczka czerwonej papryki
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
wywar mięsny
mąka
olej
makaron
Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na oleju. Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę. Obtoczyć w mące, wrzucić do cebuli. Mięso obsmażyć stale mieszając. Doprawić solą i czerwoną papryką do smaku. Podlać wywarem mięsnym, dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, rozgnieciony czosnek, pieprz w ziarnach i dusić do miękkości. W czasie duszenia podlewać wywarem.
Makaron ugotować w/g zaleceń na opakowaniu. Wyłożyć na talerz i polać gulaszem.
gdy robię zdjęcia czasami pojawia się mały pomocnik. W ciągu kilku sekund potrafi zepsuć całą aranżację i ułożyć po swojemu......nie mogłam się oprzeć i wrzucam zdjęcie, które jest tego dowodem:)