Gulasz wołowy z makaronem

Gulasz wołowy z makaronem
40 dag wołowiny

2 cebule

kolorowy pieprz w ziarnach

sól

listki laurowe

1 łyżeczka czerwonej papryki

1 łyżka przecieru pomidorowego

2 ząbki czosnku

wywar mięsny

mąka

olej

makaron

 

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na oleju. Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę. Obtoczyć w mące, wrzucić do cebuli. Mięso obsmażyć stale mieszając. Doprawić solą i czerwoną papryką do smaku. Podlać wywarem mięsnym, dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, rozgnieciony czosnek, pieprz w ziarnach i dusić do miękkości. W czasie duszenia podlewać wywarem.

Makaron ugotować w/g zaleceń na opakowaniu. Wyłożyć na talerz i polać gulaszem.

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                              Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

gdy robię zdjęcia czasami pojawia się mały pomocnik. W ciągu kilku sekund potrafi zepsuć całą aranżację i ułożyć po swojemu......nie mogłam się oprzeć i wrzucam zdjęcie, które jest tego dowodem:)

 

 

 

                                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów