Guacamole

Na guacamole potrzeba:

dojrzałe awokado

pokrojona w drobną kostkę biała cebula

pokrojony w drobną kostkę pomidor

sos Worcester

sok z limonki

sól do smaku i liście kolendry

Awokado przekroić na pól. Wyjąć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. W miseczce rozgnieść go widelcem, dodać soku z limonki, posolić dodać kilka kropel sosu Worcester, dodać cebule i pomidora. Wymieszać na w miarę gładką masę. Z wierzchu posypać liśćmi kolendry.

To wszystko. Smacznego.

Przepisy z tych kategorii

Salsa inspirowana guacamole. Super pomysł na przekąskę.

Salsa inspirowana guacamole. S…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Guacamole
7

Guacamole

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Filet z kurczaka w porach w sosie curry
2

Filet z kurczaka w porach w so…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

A’la Strogonow
1

A’la Strogonow

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Zupa z rukoli
2

Zupa z rukoli

figmara figmara
figowe smaki

Dahl z soczewicy – szybka i aromatyczna potrawka
1

Dahl z soczewicy – szybka i ar…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Przepisy z tych kategorii

Sałatka meksykańska z makaronem
5

Sałatka meksykańska z makarone…

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Zupa meksykańska z klopsikami
4

Zupa meksykańska z klopsikami

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

Huevos rancheros, czyli jajka…

food² food²
Food Square

Chili con carne
2

Chili con carne

Beti Beti
kruche babeczki

Domowe tortille
3

Domowe tortille

A_SE A_SE
Shabbyeat

Zupa meksykańska
4

Zupa meksykańska

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika