Grzyby w śmietanie

Grzyby w śmietanie

Zdjęcie - Grzyby w śmietanie   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Moja ulubiona potrawa ze świeżych grzybów robiona u nas w domu odkąd pamiętam. Na śniadanko w sam raz na kolację to lepiej nie - bo grzyby ciężko strawne są. Polecam

 Na ok 2 porcje

  • 300 g świeżych grzybów
  • 2 duże jajka 
  • 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 duża cebula 
  • 1 łyżka masła 
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • sól, pieprz do smaku

Grzyby oczyścić pokroić na mniejsze kawałki i podgotować w osolonej wodzie ok 15mnut. W międzyczasie cebulę oczyścić i pokroić w piórka - usmażyć na oliwie z dodatkiem masła. Następnie odcedzić grzyby i wrzucić do cebulki, przesmażyć jeszcze chwilę. Wbijamy kolejno po jednym jajku doprawiamy - gdy jajka powoli zaczną się  ścinać dodać śmietanę i szybko wymieszać. Podawać na gorąco. 

Smacznego

Wydrukuj przepis i jeszcze fotki...

Zdjęcie - Grzyby w śmietanie   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Grzyby w śmietanie   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów