Grzanki z pieczoną dynią i ...
Moją ostatnią zeszłoroczną dynię wykorzystałam do grzanek , upiekłam ją w ziołach i podałam na grzankach wraz z niebieskim serem - mniam mniam :-) polecam
porcja dla 2 osób- 1 mała dynia
- 1 papryka czerwona
- 1 żółta papryka
- garść mieszanych suszonych ziół
- chleb tostowy
- oliwa z oliwek
- kawałek sera z niebieską pleśnią
Dynię oczyścić z miękkiego miąższu i twardej skóry przypraw solą morską oraz ziołami i upiecz w 200 C ok 20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości dyni.
Paprykę wydrążyć z gniazda nasiennego umyć , osuszyć i posolić - upiec razem z dynią.
Paprykę obrać ze skóry. Upiec grzanki w tosterze na każdą położyć po kawałku pieczonej dyni, papryki oraz małe kawałki sera skropić delikatnie oliwą z oliwek.
Smacznego
Wydrukuj przepis