Gryczanka z granolą i owocami
Dziś postanowiłam nieco zaszaleć. Zamiast oklepanej owsianki przygotowałam gryczankę, czyli nic innego jak ekspandowane ziarna gryki zalane mlekiem roślinnym podane z granolą i świeżymi, sezonowymi owocami. Powstało z tego pożywne śniadanie gotowe w kilka minut.
Gryczanka z granolą i owocami
- 3/4 szklanki ekspandowanej gryki
- 1 szklanka mleka roślinnego
- 1 łyżka gryczanej granoli (przygotowanej wg. tego przepisu)
- szczypta cynamonu
- sezonowe owoce (np. borówki, maliny, brzoskwinie, śliwki etc.)
- ewentualnie 1/2 łyżeczki syropu z agawy
Grykę zalewam mlekiem roślinnym, dodaję również cynamon.Owoce myję, kroję i dodaję do miseczki w której jest gryka.Całość dosładzam do smaku.Smacznego!:)
Ps: Kubas z jeżem oczywiście od FOR.REST.
Śledź mój profil na Facebooku i Instagramie!
______________________________♥____________________________