Gruszki w occie

Gruszki w occie

Sierpnia 29, 2017 0 Gruszki w occie Sezon na gruszki uważam za otwarty, na początek przygotowałam pyszne gruszki w occie.
Zdjęcie - Gruszki w occie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Składniki:

  • · 1kg twardych gruszek
  • · 25 dag cukru
  • · ½ litra wody
  • · sok z ½ cytryny
  • · ¾ szkl octu 10%
  • · goździki


Wykonanie Gruszki umyć, obrać pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Gruszki zalać wodą z cytryną żeby nie ściemniały. Owoce ułożyć w słoikach. D każdego słoika wrzucić kilka gożdzików. Do garnka wlać wodę, ocet dodać cukier zagotować, gorącym syropem zalać gruszki. Słoiki z gruszkami pasteryzować 10-20 minut w zależności od wielkości słoika.

Kategorie przepisów