Gruszki w budyniowym sosie

Gruszki w budyniowym sosie
3 gruszki

1 budyń śmietankowy

sok z 1/2 cytryny

laska cynamonu lub cynamon w proszku

cukier

czekolada

 

Gruszki obrać, pokroić na ćwiatki, wydrążyć z nasion. Jedną gruszkę zmiksować w malakserze z odrobiną mleka. Ugotować budyń w/g instrukcji na opakowaniu, dodać zmiksowaną gruszkę i wymieszać.

Do garnczka wlać wodę (około 2 szklanek), dodać 2 łyżki cukru, sok z 1/2 cytryny i laskę cynamonu. Wodę zagotować, następnie wrzucić gruszki. Lekko podgotować i wyjąć z syropu.

Budyn wlać do salaterek, dodać gruszki z odrobiną syropu, udekorować startą czekoladą i suchą rurką.

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów