Granola

Granola

Granola to jedna z rzeczy, którą miałam ochotę przygotować już dawno, dawno temu. W końcu, w okresie sesji udało mi się przygotować własny słoik. Dzielnie służyła mi każdego, nawet naprawdę ciężkiego poranka. Z dodatkiem jogurtu zaspokajała mój pierwszy poranny głód, ale także ratowała w nocy podczas siedzenia nad projektem. Przed rozpoczęciem kolejnego semestru, na pewno znowu u mnie zagości, Was również zachęcam do stworzenia własnej kombinacji!
Zdjęcie - Granola - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki: 2,5 szklanki płatków owsianych, 1 szklanka wiórek kokosowych, 1 szklanka rodzynek, 1 szklanka płatków migdałowych, 
3 łyżki miodu lipowego, 3 łyżki golden syrupu, 7 łyżek oleju, 0,5 szklanki soku jabłkowego
Zdjęcie - Granola - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Granola - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wszystkie składniki, oprócz rodzynek dokładnie mieszamy w jednej misce, a następnie wykładamy na blaszkę tak by utworzyły cienką warstwę. Nagrzewamy piekarnik do 170 st C i pieczemy granolę dopóki się nie zarumieni (ok.30-35 min). Następnie do naszych musli dodajemy rodzynki, całość mieszamy i gotowe!
Zdjęcie - Granola - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów