Granola piernikowa

Granola piernikowa

Dzisiaj proponuję piernikowe wcielenie granoli. Po świątecznym przejedzeniu taka granola okazuje się bardzo pomocna. Składniki jak zwykle mogą być własną kompozycją z ulubionych ziaren.

Zdjęcie - Granola piernikowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 szklanki  płatków owsianych
  • szklanka pestek z dyni
  • szklanka wiórek kokosowych
  • szklanka rodzynek
  • szklanka pestek słonecznika
  • 4 łyżki miodu
  • 100 ml oleju
  • 2 łyżki przyprawy piernikowej

Miód wymieszać z olejem. Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać olej z miodem. Dokładnie wymieszać. Przesypać do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok.  1  godziny mieszając co 10-15 min. Granola powinna mieć piękny złocisty kolor.

Smacznego:)

Kategorie przepisów