Gołąbki w sosie pomidorowym

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 składniki:

1 duża kapusta pekińska

40 dag karkówki

2 torebki ryżu

2 cebule

1/2 l przecieru pomidorowego

3 ząbki czosnku

cukier

sól

pieprz

bazylia

tymianek

olej

 

Liście kapusty wrzucić na gotującą i lekko osoloną wodę i przez 3 minuty poddać kąpieli aż lekko zmięknie. Jedną cebulę drobno poszatkować i zeszklić na oleju. Mięso pokroić w kawałki, przekręcić przez maszynkę razem z cebulą. Połączyć z ugotowanym ryżem. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku.

Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju z 3 ząbkami czosnku. Wlać przecier pomidorowy i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru, bazylią i tymiankiem.

Na każdy liść kapusty nakładać farsz a później brzegi  kapusty złożyć do środka i resztę zrolować. Układać ciasno do garnczka do wyczerpania składników. Zalać pomidorowym sosem i gotować na wolnym ogniu przez około 50 minut.

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Gołąbki w sosie  pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Bigos
2

Bigos

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Bigos z  mięsem
5

Bigos z mięsem

efrank efrank
mniamniam

Bigos
7

Bigos

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Racuchy z jabłkami
3

Racuchy z jabłkami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Tatar wołowy. Przepis klasyczny.
1

Tatar wołowy. Przepis klasyczn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Ciasto kruche z owocami
4

Ciasto kruche z owocami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Delikatna mielonka z kurczaka i szynki
1

Delikatna mielonka z kurczaka…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Rogaliki Kifli

Rogaliki Kifli

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Batony owsiane wg Nigelli

Batony owsiane wg Nigelli

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Domowe Twixy bez cukru
1

Domowe Twixy bez cukru

Tyna Tyna
In cooking we trust

Biszkopt z musem pomarańczowym i cytrynową pianką

Biszkopt z musem pomarańczowym…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Śledzie z gruszką i żurawiną
1

Śledzie z gruszką i żurawiną

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście