Fusilli aglio, olio

Fusilli aglio, olio

czyli z oliwą, czosnkiem i parmezanem

fusilli bezglutenowe (Schär - bardzo smaczny i na pierwszy rzut oka wygląda zupełnie jak zrobiony z pszenicy)

dobra oliwa

kilka ząbków czosnku - posiekanego drobno

sól do smaku

tartego parmezanu albo innego twardego sera np. Grana Padano

Makaron ugotować wg instrukcji na pudełku. Osaczyć na sitku. W szerokim garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć krotko czosnek, posolić do smaku. Wrzucić osaczony makaron, wymieszać i przerzucić na talerz. Posypać parmezanem i gotowe.

Jest jeszcze wersja ognista - dodaje do oliwy i czosnku pokruszonej ostrej papryczki. Ale uwaga! Pali okrutnie!

Przepisy z tych kategorii

Ciasteczka z mielonych migdałów

Ciasteczka z mielonych migdałó…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Sezamki

Sezamki

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Gofry z mąki gryczanej - zdrowiej i bez glutenu

Gofry z mąki gryczanej - zdrow…

food² food²
Food Square

Bezglutenowe pierniczki z mąki gryczanej
2

Bezglutenowe pierniczki z mąki…

food² food²
Food Square

Migdałowe ciasto z gruszkami, żurawiną i cynamonem
1

Migdałowe ciasto z gruszkami,…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Makowe babeczki z masłem orzechowym
1

Makowe babeczki z masłem orzec…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Przepisy z tych kategorii

Surówka z czarnej rzodkwi

Surówka z czarnej rzodkwi

napiecyku napiecyku
napiecyku

Pasta z wędzonego pstrąga

Pasta z wędzonego pstrąga

napiecyku napiecyku
napiecyku

Makaron z łososiem i koperkiem

Makaron z łososiem i koperkiem

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Grzanki z kozim serkiem i chutneyem figowym
1

Grzanki z kozim serkiem i chut…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Zimowa herbata z rumem
1

Zimowa herbata z rumem

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sos tatarski z kaparami
2

Sos tatarski z kaparami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy