Francuskie zawijasy...

Francuskie zawijasy...
Zdjęcie - Francuskie zawijasy... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Witaj WIOSNO!!!!!!!!!:) W końcu zaległa wiosna zawitała na nasze podwórka, ruszyłam więc do pracy pełną parą. Wczoraj prawie cały dzień spędziłam w ogrodzie na wiosennych przygotowaniach. Pod ostrze poszły krzewy i drzewka, grządka przygotowana i zasiane pierwsze warzywa i zioła :) W ruch poszły też rowery, które trzeba przygotować do sezonu. Tak mile zmęczona pracą, popołudniem przygotowałam szybką przekąskę, w sam raz na tarasowe leniuchowanie:) Są to francuskie zawijasy. Przepis dostałam od Ani :* Dziękuję:)
Zdjęcie - Francuskie zawijasy... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki: - ciasto francuskie (użyłam gotowego z sieci Biedronka) - szpinak (można świeży choć ja wolę mrożony- pół paczki) - 2 ząbki czosnku - cebula - ser feta (opakowanie) - szynka szwardzwaldzka
Przygotowanie:
Jako pierwszy należy przygotować farsz szpinakowy tak by mógł ostygnąć. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek. Gdy się zrumienią dodajemy szpinak. Gdy szpinak jest miękki dodajemy ser feta. Całość mieszamy tak by dobrze się rozpuściło i połączyło. Pastę studzimy. Rozkładamy ciasto francuskie na które wykładamy szynkę szwardzwaldzką po plasterku. Na wierzch wykładamy pastę szpinakową i rozsmarowujemy na całe ciasto. Wszystko zawijamy jak roladę, tak zawinięte tniemy na ok 2-3 cm paski. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni celcjusza piekarnika i pieczemy do zarumienienia się ciasta (15-20 min). Smacznego LuLa


Zdjęcie - Francuskie zawijasy... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Francuskie zawijasy... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Francuskie zawijasy... - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów