Francuskie poduszeczki z jagodami
Bardzo prosty i szybki deser :)
Potrzebujemy:
opakowanie ciasta francuskiego
szklankę jagód
1/3 szklanki cukru
jajko
Jagody wraz z cukrem gotujemy od czasu do czasu mieszając, aż z soku powstanie gęsty syrop. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty o jednakowej wielkości. Połowę smarujemy po bokach jajkiem, a drugą połowę nacinamy. Na posmarowane prostokąty nakładamy konfiturę i przykrywamy naciętymi.
Pieczemy 15-18 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem.
Smacznego!
Potrzebujemy:
opakowanie ciasta francuskiego
szklankę jagód
1/3 szklanki cukru
jajko
Jagody wraz z cukrem gotujemy od czasu do czasu mieszając, aż z soku powstanie gęsty syrop. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty o jednakowej wielkości. Połowę smarujemy po bokach jajkiem, a drugą połowę nacinamy. Na posmarowane prostokąty nakładamy konfiturę i przykrywamy naciętymi.
Pieczemy 15-18 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem.
Smacznego!