Francuskie ciastka z ananasem
![Francuskie ciastka z ananasem](/obrazek/duze/francuskie-ciastka-z-ananasem-161185.jpeg)
Te ciastka upiekłam z sentymentu. Muszę się przyznać, że moja codzienna droga z liceum do domu dziwnym trafem przecinała się z cukiernią. W cukierni jadłam na zmnianę dwie rzeczy: ciastko francuskie z cukrem lub ciastko francuskie z ananasem. Repertuar może dość ograniczony, ale mi w zupełności wystarczał. I tak przed Państwem, w ramach powrotu do przeszłości- ananasowe ciasteczka.
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; }![Zdjęcie: Francuskie ciastka z ananasem Zdjęcie - Francuskie ciastka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161187.jpeg)
![Zdjęcie: Francuskie ciastka z ananasem Zdjęcie - Francuskie ciastka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161186.jpeg)
![Zdjęcie: Francuskie ciastka z ananasem Zdjęcie - Francuskie ciastka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161185.jpeg)
Francuskie ciastka z ananasem
![Zdjęcie: Francuskie ciastka z ananasem Zdjęcie - Francuskie ciastka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/161188.jpeg)
- ciasto francuskie - 1 opakowanie
- anans - 1 puszka krązków
- cukier puder - ok. 6 łyżek
Ananasa doskładnie odsączyć z soku. Z ciasta wykroić krążki o średnicy o 1 centymetr większej od plastrów owoców. Na środku każdego krążka ułożyć ananasa, zewnętrzne brzegi ciasta zawijając do granicy krążka. Każde ciasto, przed upieczeniem, obsypać sporą dawką cukru pudru (ma się skarmelizować w trakcie wypieku). Piec do zarumienienia brzegów, na pergaminie, w temperaturze 180 oC.