Francuskie ciastka z ananasem

Te ciastka upiekłam z sentymentu. Muszę się przyznać, że moja codzienna droga z liceum do domu dziwnym trafem przecinała się z cukiernią. W cukierni jadłam na zmnianę dwie rzeczy: ciastko francuskie z cukrem lub ciastko francuskie z ananasem. Repertuar może dość ograniczony, ale mi w zupełności wystarczał. I tak przed Państwem, w ramach powrotu do przeszłości- ananasowe ciasteczka.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Francuskie ciastka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Francuskie ciastka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Francuskie ciastka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Francuskie ciastka z ananasem

Agata, 29 czerwca 2010

Zdjęcie - Francuskie ciastka z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • anans - 1 puszka krązków
  • cukier puder - ok. 6 łyżek
Sposób przygotowania

Ananasa doskładnie odsączyć z soku. Z ciasta wykroić krążki o średnicy o 1 centymetr większej od plastrów owoców. Na środku każdego krążka ułożyć ananasa, zewnętrzne brzegi ciasta zawijając do granicy krążka. Każde ciasto, przed upieczeniem, obsypać sporą dawką cukru pudru (ma się skarmelizować w trakcie wypieku). Piec do zarumienienia brzegów, na pergaminie, w temperaturze 180 oC.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy