Francuska tarta na szampanie

Francuska tarta na szampanie


Bardzo ciekawa tarta którą miałam okazję wypróbować, wyszła cudna w smaku więc podaję przepis.

Francuska tarta na szampanie składniki
45 dag rabarbar ,
30 dag truskawki ,
cytryna ,
3 łyżki cukru
4 jajka ,
2 łyżki cukru pudru
125 ml szampan słodki

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę na tarte smarujemy masłem obsypujemy tarą bułkę. Rabarbar obieramy kroimy w kawałki ok 2 cm i układamy ciasno na blasze. Posypujemy cukrem kryształem i wstawiamy do piekarnika na 15min. Po tym czasie układamy na rabarbarze całe truskawki. Jajka ubijamy z cukrem pudrem dolewamy szampana i miksujemy na pianę. Pianę wlewamy na truskawki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min.


Zdjęcie - Francuska tarta na szampanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów