Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Fit burger wołowy - kuchniabazylii.pl

Fit burger wołowy - kuchniabaz…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Co z mięsa z rosołu
1

Co z mięsa z rosołu

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Mielone w ciescie filo

Mielone w ciescie filo

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

 Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Spaghetti blolognese

Spaghetti blolognese

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Sznycel wiedeński
2

Sznycel wiedeński

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Sernik kawowy z bezą i kremem
1

Sernik kawowy z bezą i kremem

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni

Śniadaniowe bułeczki z pestkam…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Sernik gotowany na miodowych ciastach

Sernik gotowany na miodowych c…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Chleb zmieniający życie
1

Chleb zmieniający życie

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Trójkolowy, czekoladowy sernik piankowy

Trójkolowy, czekoladowy sernik…

MiZu MiZu
Kuchnia przy drodze

Galette z persymoną i burakiem

Galette z persymoną i burakiem

food² food²
Food Square