Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Pho

Pho

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Kostka brzoskwiniowa

Kostka brzoskwiniowa

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Galaretkowiec
1

Galaretkowiec

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Tongbaechu-kimchi (Kimchi z całych liści kapusty)

Tongbaechu-kimchi (Kimchi z ca…

SzczyptaSmaQ SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ

Tarta marcepanowa z gruszkami

Tarta marcepanowa z gruszkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Bakaliowe ciasteczka z winiakiem

Bakaliowe ciasteczka z winiaki…

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Przepisy z tych kategorii

Rybne curry

Rybne curry

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Salsa inspirowana guacamole. Super pomysł na przekąskę.

Salsa inspirowana guacamole. S…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Marchewkowe pancakes

Marchewkowe pancakes

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Marokańska sałatka z marchewki

Marokańska sałatka z marchewki

Kasia Kasia
Pełny talerz

Wiosenna sałatka z serkiem wiejskim

Wiosenna sałatka z serkiem wie…

Alicja Alicja
Czekoladowa muffinka

Budyń marchewkowy

Budyń marchewkowy

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!