Fit przekąska z jajkiem
Oto dwie niezwykle proste zarówno w składzie jak i przygotowaniu przekąski , które spożyć można między głównymi posiłkami. Szybko, smacznie, zdrowo no i oczywiście fit...
Skład :
Jajo od kur z podwórka
liście szpinaku
sałata dolnego rodzaju
rzodkiewka
papryczka chilli
kapary
ser dojrzewający typu Lazur
łosoś wędzony
skondensowany ocet basamiczny
pieprz
Przygotowanie :
Jajko najlepiej ugotować na parze na półmiękko, pozostałe zaś składniki umyć, pokroić dowolnie i połączyć ze sobą. Przekąskę tę można przyrządzić w wersji wegetariańskiej rezygnując z łososia, dodać można wtedy więcej sera oraz kapary.
Nie solimy ponieważ zarówno kapary oraz łosoś są dostatecznie słone - tylko pieprz, najlepiej świeżo mielony. Całość skropić można oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z cytryny i czosnkiem, octem balsamicznym lub np. olejem z pestek dyni - rzecz gustu i smaku.
...gotowe...smacznego...
"podaruj swoją nieobecność tym, którzy nie cenią twojej obecności"
[ja]