Filety rybne z warzywami

Filety rybne z  warzywami

 

4 filety mrożonej ryby(lub kostka)

2 marchewki

1 pietruszka

 1/4 selera

 1/2 pora

4 listki laurowe

pieprz ziołowy

sól

oliwa

 

Warzywa obrać, umyć, zetrzeć na grubym sicie. Pora pokroić w krążki.

Przygotować z folii aluminiowej 4 łódeczki. Każdą skropić odrobiną oliwy a następnie włożyć sporą część warzyw. Dodać po 1 listku laurowym i poporcjowaną kostkę ryby. Doprawić solą i ziołowym pieprzem, przykryć resztą warzyw. Łódeczki zwinąć tak, żeby powstał mały otwór u góry.

Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180st. Gdy warzywa będą miękkie, rozwinąć łódeczki tak, żeby nadmiar soku wyparował.

 

 

 

Zdjęcie - Filety rybne z  warzywami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie - Filety rybne z  warzywami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Filety rybne z  warzywami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    Zdjęcie - Filety rybne z  warzywami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów