Faszerowane roladki schabowe

Faszerowane roladki schabowe

Schab – mięso , które u mnie gości niestety ciągle za rzadko. Z resztą mięso ogólnie rzadko u mnie gości , bo jak wiecie ja z tych , co kluchami wolą się obżerać. Postaram się to zmienić , bo jak wiecie można z niego wyczarować przeróżne wspaniałe dania! I dziś mam dla Was przepis na roladki schabowe.

Faszerowane warzywami są fantastycznym pomysłem na obiad.

Podane ze smażonymi pieczarkami na masełku i ziemniakami z koperkiem zachwycą domowników!

Polecam!

 Zdjęcie - Faszerowane roladki schabowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI :

( 2 porcje )

* schab ( plastry ) – 2 szt

* marchew – 2 szt

* pietruszka – 1 szt

* por – 1 szt

* cebula – 1 szt

* sól , pieprz , papryka

* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Schab oczyszczamy , rozbijamy na dość cienki kotlet.

Oprószamy solą , pieprzem i papryką.

Marchew , pietruszkę i pora obieramy , kroimy julienne ( zapałki / słupki ).

Wszystkie warzywa mieszamy razem i dosłownie 2 minutki podsmażamy na odrobinie oleju.

Porcję warzyw układamy na schabie i delikatnie zwijamy w roladkę.

Zapinamy wykałaczką lub zawijamy nicią.

W garnku rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną w piórka cebulę i wkładamy nasze roladki.

Obsmażamy z każdej strony , a następnie na wolnym ogniu dusimy do miękkości.

Co jakiś czas obracamy i podlewamy bulionem lub ciepłą wodą.

Na sam koniec doprawiamy do smaku i zajadamy gorące!

Smacznego!

Kategorie przepisów