Faszerowane pieczone pomidory

Faszerowane pieczone pomidory

Nie samymi słodkościami człowiek żyje! Hehehe … !

Dziś mam dla Was przepis na pyszne, szybkie, fit danie – pieczone pomidory faszerowane lekką sałatką tabboluleh z warzywami i serem.

Mogą być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Sycą, a zarazem są bardzo lekkie i dietetyczne!

Świetny pomysł na obiad i kolację na ciepło.

Spróbujcie!

  Zdjęcie - FASZEROWANE PIECZONE POMIDORY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* pomidory  – 5 szt

* kuskus – ok. 100 g

* bulion warzywny – 500 ml

* papryka czerwona i żółta – 1 szt

* świeży ogórek – 1 szt

* ser żółty Gouda Serenada – ok. 100 g

* cebula – 1 szt

* świeża natka pietruszki

* orzeszki pini – 1 garstka

* sól, pieprz

* oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy.

Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia.

Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser oraz posiekane orzeszki pini – mieszamy, doprawiamy do smaku.

Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160C.

Podajemy z odrobiną świeżej natki!

Smacznego!

Zdjęcie - FASZEROWANE PIECZONE POMIDORY - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów