Faszerowane grillowane papryki

Faszerowane grillowane papryki
Składniki:
  • 4 podłużne czerwone słodkie papryki
  • 2 pomidory
  • 1 torebka ugotowanego ryżu
  • pół zielonej papryki
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki w proszku
  • 2 szklanki sera cheddar, z papryczką Jalapeño

Zdjęcie - Faszerowane grillowane papryki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Nie będę ukrywać, uwielbiam kuchnię hiszpańską! Sprawia mi również ogromną frajdę spędzanie każdej wolnej chwili w promieniach słońca i dymu ulatniającego się z grilla. Jestem w tym względzie typową polką i uwielbiam grillować!

W tym sezonie postanowiłam przenieść się w kilka moich ulubionych kulinarnych miejsc na ziemi. Zaczynam od Hiszpańskiej fiesty! Zapraszam na wyborną, słodką, przepełnioną aromatem warzyw i ziół - faszerowaną paprykę z grilla.

Jeżeli nie masz możliwości urządzić imprezy na powietrzu, danie to możesz spokojnie wykonać w piekarniku.

Sposób przygotowania:

1. Pokrój w małą kostkę zieloną paprykę.

2. Pokrój w małą kostkę pomidory.

3. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj pomidory, rognieciony czosnek i paprykę wędzoną. Smaż, aż odparuję większość wody z pomidorów.

4. Na tarce o dużych oczkach zetrzyj ser.

5. W miseczce wymieszaj warzywa z ryżem i serem

6. Przekrój paprykę wzdłuż i delikatnie wyjmij środek z nasionami.

7. Nafaszeruj papryki.

8. Grilluj z każdej strony, aż ser się stopi, a papryka będzie miękka.Jeżeli chcesz zrobić paprykę w piekarniku, rozgrzej go do temperatury 180°C i piecz aż papryka będzie miękka.

Smacznego!Zdjęcie - Faszerowane grillowane papryki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość porcji: x 4 Czas przygotowania: 0min

Kategorie przepisów