Fasolka z pomidorkami
Żółta fasolka i czerwony pomidorek- pasują do siebie jak ulał, tuląc się ze sobą w cieple oliwy, na podusi z czosnku i prześcieradełku z cebulki.
Zdrowe, pyszne, proste - tak określiła to danie moja przyjaciółka Ania Galapagos podając mi przepis. I miała całkowitą rację. To jest po prostu rewelacyjne! Jest to moja propozycja na "Tydzień Pomidorka" :) Dziękuję Aniu :* :* :*
Składniki:
*1 kg świeżej żółtej fasolki szparagowej
*2 cebule
*3-4 duże pomidory
*czosnek
*sól, pieprz, vegeta
*oliwa lub masło
Wykonanie:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie aż zmięknie (około 30 minut).
Na patelni na oliwie zeszklić cebulkę.
Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Pokroić je na małą kosteczkę i wrzucić na patelnię dla towarzystwa cebulce. Następnie dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Dodać pokrojony drobniutko czosnek, nie żałować go! :) Dosolić , doprawić pieprzem, vegetą do smaku :) Ja vegety nie używam, więc dodałam mojego ulubionego zestawu przypraw włoskich. Pogotować chwilkę jeszcze i zajadać ! :)
Smacznego :))))