Fasolka z pomidorkami

Fasolka z pomidorkami

Zdjęcie - Fasolka z pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Żółta fasolka i czerwony pomidorek- pasują do siebie jak ulał, tuląc się ze sobą w cieple oliwy, na podusi z czosnku i prześcieradełku z cebulki.

Zdrowe, pyszne, proste - tak określiła to danie moja przyjaciółka Ania Galapagos podając mi przepis. I miała całkowitą rację. To jest po prostu rewelacyjne! Jest to moja propozycja na "Tydzień Pomidorka" :) Dziękuję Aniu :* :* :*

Zdjęcie - Fasolka z pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

*1 kg świeżej żółtej fasolki szparagowej

*2 cebule

*3-4 duże pomidory

*czosnek

*sól, pieprz, vegeta

*oliwa lub masło

Wykonanie:

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie aż zmięknie (około 30 minut).

Na patelni na oliwie zeszklić cebulkę.

Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Pokroić je na małą kosteczkę i wrzucić na patelnię dla towarzystwa cebulce. Następnie dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Dodać pokrojony drobniutko czosnek, nie żałować go! :) Dosolić , doprawić pieprzem, vegetą do smaku :) Ja vegety nie używam, więc dodałam mojego ulubionego zestawu przypraw włoskich. Pogotować chwilkę jeszcze i zajadać ! :)

Smacznego :))))

Zdjęcie - Fasolka z pomidorkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów