Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

45 dag fasoli " Jaś"

20 dag kiełbasy zwyczajnej

10 dag boczku

1 cebula

sól, pieprz

2 ząbki czosnku

koncentrat pomidorowy

majeranek

1 łyżka mąki

olej

Fasolę namoczyć na jeden dzień w dużym garnku z wodą. Kolejnego dnia fasolę ugotować w zmienionej wodzie.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Kiełbasę i boczek pokroić w cienkie plastry i dodać do cebulki, przesmażyć. Na koniec dodać rozgnieciony czosnek.

Wszystkie składniki dodać do ugotowanej fasoli. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i koncentratem do smaku. Odlać troszkę wody, wymieszać z mąką i dodać do fasoli. Całość wymieszać.

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów