Fasola Jaś z ananasem

Fasola Jaś z ananasem
przepis:

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

ok. 1 szklanki pokrojonego świeżego ananasa

1 cebula

olej

sól, pieprz

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka słodkiej papryki

0,5 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki

1 łyżeczka majeranku

Cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę.

Do cebuli dodać kawałki ananasa, chwilę je przesmażać, a następnie dodać fasolę i przecier pomidorowy.

Podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, paprykę i zagotować.

Na koniec do fasoli dodać majeranek.

Zdjęcie - Fasola Jaś z ananasem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów